Общи условия и защита на личните данни

Общи условия

Общи условия за използване на електронния магазин “Галантерия Бургас” на “Деметра – Н.П.Д.” ЕООД.

Настоящите Общи условия важат за всички поръчки и доставки между “Деметра – Н.П.Д.” ЕООД, ЕИК 102895552, и клиентите на електронен магазин „Галантерия Бургас“. При закупуване на продукти, клиентите отбелязват отметката „Съгласен съм с Общите условия“, с която се съгласяват, приемат и се задължават да спазват настоящите Общи условия.

Поръчка на стоки

„Галантерия Бургас“ предлага на своите клиенти продукти от асортимента на галантериите, кинкалериите, магазините за прежди и детски дрехи, които са разрешени за свободна продажба на територията на България и Европейския съюз.

При избор на съответния продукт от нашия електронен магазин, потребителя получава подробна информация за него, както и за възможни продуктови вариации (цвят, размер и др.). След избор на желания брой от съответния продукт или негова вариация и натискане на бутон „Купи“, продуктът се поставя във виртуалната количка за пазаруване.

При избор на бутон „Количка“, разположен в горното меню, клиентът може да види всички добавени артикули, както и да извърши промени (премахване на определени артикули или промяна на заявените количества).

В случай, че клиента желае да приключи поръчката, може да избере бутон „Приключване на поръчката“, с което ще премине на страница, на която ще види общата сума с ДДС за избраните продукти, транспортните разходи, както и общата сума за двете. На същата страница може да попълни своите лични данни, адрес и начин за доставка, както и да се съгласи с настоящите Общи условия, преди да потвърди поръчката, чрез натискане на бутон „Поръчване“.

Договор за продажба от разстояние

Едва след натискане на бутона „Поръчване“, потребителят изпраща обвързващо предложение за сключване на договор за продажба. Потребителят получава автоматично потвърждение чрез съобщение изпратено до него чрез имейл. Потвърждението не представлява приемане на предложение за сключване на договор. Договорът се смята за сключен едва след като „Деметра – Н.П.Д.“ ЕООД изпрати избраните от клиента продукти, за което клиента ще получи потвърждение по имейл.

Цени и транспортни такси

Цените на всички продукти са с ДДС. В зависимост от обявените в електронен магазин „Галантерия Бургас“ промоции, отстъпки, купони и други, крайната цена с ДДС ще бъде обновена и видима в „Количката“, както и преди потвърждаване на поръчката от клиента, чрез натискане на бутон „Поръчване“.

Цените в електронния магазин не включват транспортните разходи до офис на куриера, както и до адрес, посочен от клиента (по местоживеене или адрес на пощенска станция на куриер). Транспорните разходи, които ще бъдат обявени в “Количката”, преди завършване на поръчката, може да се различават от тези, които клиента ще заплати на куриера, в зависимост от броя опаковки, процентна такса на куриера за услугата Пощенски паричен превод и други разходи, от страна на куриера.

Заплащането на поръчаните продукти се извършва от клиента на куриера, при получаване на стоките, за което клиента ще получи разписка за прием на паричен превод. Клиента може да я използва в случай на предявени претенции относно получените продукти. Продавачът („Деметра – Н.П.Д,“ ЕООД, чрез електронен магазин „Галантерия Бургас“) ще получи сумата от куриера чрез пощенски паричен превод по своята фирмена сметка.

Доставка

„Деметра – Н.П.Д.“ ЕООД си запазва правото да откаже доставка на потвърдена поръчка, в случай, че поръчаните стоки са недостъпни. В такъв случай, клиента ще бъде уведомен чрез имейл, кратко съобщение до посочения телефон или телефонно обаждане, в рамките на два работни дни.

В случай, че доставените стоки са с дефекти, причинени в следствие на транспорта, клиентът трябва да уведоми продавача възможно най-бързо и да внесе рекламация в куриерската фирма, така че продавачът също да рекламира транспортните дефекти от своя страна.

За да извърши поръчката, „Деметра – Н.П.Д“ ЕООД предоставя въведената от клиента информация на доставчика. В това отношение клиента не може да има възражения, тъй като доставката не може да бъде извършена без тази информация.

Право на отказ

Имате право да се откажете от поръчката в срок на 14 дни, считано от датата на приемане на доставената от клиента стока. Нужно е клиентът да изпрати уведомление за отказ преди изтичането на гореупоменатия срок.

След като продавачът потвърди получаването на отказа, същият ще възстанови плащанията на клиента по банков път, в срок от 14 дни от получаване на уведомлението за отказ от договора, но не преди купувачът да изпрати стоките обратно до продавача.

Клиентът трябва да изпрати стоките обратно до продавача, за собствена сметка, в 14 дневен срок, считано от деня на изпращане на уведомлението за отказ от договора. Заедно със стоката, клиентът трябва да изпрати попълнена бланка за Връщане / замяна на продукт, както и документа за прием на пощенски паричен превод, който е получил от куриера, като същият доказва закупуването на стоката от “Галантерия Бургас”.

Стоката трябва да бъде върната със запазена оригинална опаковка, несвалени етикети, ненарушена цялост и неизползвана. При неизпълнение на тези условия, продавачът запазва правото си да не приеме върнатата стока и да не възстанови сумата, платена от клиента. Не приемаме обратно бельо, чорапи и чорапогащи.

Можете да използвате платформата за решаване на потребителски спорове на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/consumers/odr

Гаранционни срокове

„Деметра – Н.П.Д.“ ЕООД, предлага гаранционни документи на своите клиенти, ако такива са предоставени от производителя. В документа са описани адреса и информацията за връзка с производителя, оторизираните сервизи, както и информация относно срока и условията на гаранцията.

Плащания

Клиентите на „Галантерия Бургас“ могат да платят за поръчаните стоки чрез всички предложени от куриера начини, при получаване на стоката (на адрес по местоживеене или в пощенска станция на куриера). От своя страна, куриерът ще извърши пощенски паричен превод до фирмената сметка на „Деметра – Н.П.Д.“ ЕООД.

Политика за обработка на лични данни

Сигурността и поверителността на вашите лични данни при посещението на нашия сайт са изключително важни за нас и ние вземаме необходимите мерки, за да ги съхраним като се съобразяваме с Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите актове по прилагането му.

Какви лични данни обработваме?

За да можем да изпълним Вашето желание за поръчка от нашия сайт, Вие ни предоставяте следните данни:

 • Имена
 • Адрес
 • IP адрес
 • Телефон
 • Електронна поща

Ние запазваме и използваме данните по няколко причини:

Електронната поща (e-mail адресът) е необходим, за да можем да изпратим номер на товарителница към куриерска фирма, както и да Ви изпращаме известия за текущото състояние на Вашата поръчка.

Имената Ви, телефонният Ви номер, адрес за плащане, адрес за получаване на поръчките, населено място и пощенски код са необходими, за да можем да предоставим Вашият адрес за доставка на съответната куриерска фирма, която да достави Вашата поръчка.

IP адрес, за да можем да предпазим посетителите на сайта, и сайта, от механизирани злоупотреби (спам).

Стандарти за сигурност

При трансфера на данни използваме така наречената SSL-система за сигурност (Secure Socket Layer). Това е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Вашите лични данни като име, адрес, телефон достигат нашия сървър в неразбираем за неупълномощени лица код. Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане.

Това, че данните Ви се предават кодирано, може да разберете от изображението на катинар в статус-линията на Вашия браузър непосредствено преди името на сайта ни.

Продължителност на съхранението на данни

Вашите лични данни се съхраняват само толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнението на нашите услуги. По-продължително съхранение на данните може да се наложи поради законови или правни наредби.

Вашето право на информация и правото Ви да бъдете забравен

Вие имате право да изискате безплатна писмена информация относно Ваши лични данни, които са били запазени от „Галантерия Бургас“. След като получите справката, ние ще предприемем незабавно, доколкото е допустимо от закона, възможните необходимите корекции или заличавания. Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието/съгласията си за бъдещо използване на Вашите лични данни. Имате право по всяко време да откажете вашите лични данни да бъдат събрани и обработвани, а също така да поискате да бъдат заличени, коригирани или блокирани. За целта изпратете имейл на нашия Отговорник за защита на личните данни: galanteria.burgas@gmail.com.

Линкове към други уеб страници

„Галантерия Бургас“ може да съдържа линкове към други уеб страници. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на уеб страницата, към която сте били препратени. Указанията за защита на личните данни важат само за нашата уеб страница.

Уеб анализ

Google Analytics

Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб-анализи на Google Inc. (“Google”). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Събраната с бисквитките информация за Вашата употреба на сайта по правило се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. В случаи на активиране на IP-анонимизацията за тази уеб страница, Вашият IP-адрес се съкращава предварително от Google в рамките на държавите-членки на ЕС и на други държави, ратифицирали договора за Европейската икономическа зона.

Вашият пълен IP-адрес се предава само в извънредни случаи на сървър в САЩ , където се съкращава. Google използва тези данни по поръчка на собственика на този уебсайт, за да анализира Вашия начин на ползване, за да подготви доклади за активността в уебсайта и за да изпълни други възложени му от собственика услуги, свързани с използването на сайта и на интернет. Препратеният от Вашия браузър в рамките на Google Analytics IP-адрес не се свързва с други данни на Google. Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт.

Вие можете също така да предотвратите предаването на създадените с бисквитките, свързани с Вашето ползване на сайта данни (в т. ч. Вашия IP-адрес) на Google, както и обработката на тези данни от Google, като свалите и инсталирате съответната приставка за Вашия браузър.

Други функционалности, които свързват Вашето посещение на страницата на “Галантерия Бургас” с други сървъри и мрежи са изброени по-долу:

В момента няма други. В случай, че добавим, за тях важи написаното долу.

Те събират иформация чрез бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на тези услуги. Указанията за защита на личните данни важат само за нашата уеб страница.

Ако желаете да се свържете с нас във връзка с обработването на вашите лични данни, моля пишете ни на galanteria.burgas@gmail.com

Изменения

Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от „Деметра – Н.П.Д.“ ЕООД след публикуването им, като те стават обвързващи за всички потребители, които желаят са използват услугите на електронен магазин „Галантерия Бургас“.0
  0
  Количка
  Количката е празнаКъм магазина