Гоблен

Гоблени и чадъри

Предлагаме широк асортимент гоблени и чадъри.

Гоблените са на фирма “Заря” и “Златен гоблен”, които са единствените фирми в България, които работят по лиценз на “Вилер”. Всеки гоблен е запечатан, като по този начин производителят гарантира, че в комплекта ще откриете всичко нужно – панама, конци, схема и игли. Най-поръчваните гоблени са с конци на “Пъпетс” (“Puppets”), които са с подобно качество на известните “DMC“, но на значително по-конкурентна цена. Ако все пак желаете да поръчате Вашия гоблен с конци “DMC“, можете да го направите при нас, а ние ще ви го доставим в три дневен срок.

Чадър

Чадърите които предлагаме са прави и сгъваеми, с нормален или допълнителен брой спици, за по-голяма устойчивост, както и с екстри като силиконови краища или специални механизми, които не повреждат чадъра при обръщане от вятър. Можете да закупите и сгъваеми чадъри с автоматичен механизъм на отваряне и затваряне, който улеснява влизането и излизането от превозни средства. За направата на купола на чадърите са използвани различни материали – както стандартни непромокаеми платове, така и полу или напълно прозрачни силиконови материали, с разнообразни цветни или панорамни изображения. Малките ни клиенти ще се зарадват на чадъри, на които ще открият любимите си герои.

Знаете ли че:

Макар че доста историци твърдят, че чадъра е изобретен в Китай, има запазени документи, които показват, че той е бил неразделна част от аксесоарите на гръцките дами, живели още в 5 век пр.н.е. Техните чадъри са се отваряли и затваряли. Интересен факт е, че употребата им от гръцките мъже е била неприемлива до около 500 година пр.н.е. В Европа, чадърът се разпространява през 17 и 18 век, като също е смятан за женски аксесоар. Прислужниците са притежавали чадър с обърната дръжка, така че да им е по-удобно да държат чадъра над главата на господаря си.

През 1928 година, във Виена, студентката по скулптура, Слава Хоровиц, създава подобрен прототип на сгъваем чадър, за който получава патент година по-късно. Името на чадъра било “Флирт”, като в Германия се произвеждал и продавал от фирма “Knirps”, чието име станало синонимно за малък сгъваем чадър в немския език.

0
    0
    Количка
    Количката е празнаКъм магазина